Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Militar condamnat pentru omorul unui…

Militar condamnat pentru omorul unui coleg de-al său

Astăzi, Judecătoria militară l-a condamnat pe militarul serviciului în termen al unităţii militare 1001, Ion Plamadeala, la 9 ani închisoare pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi pentru încălcarea regulilor statutare cu privire la relaţiile dintre militari, dacă între ei nu există raporturi de subordonare.

Sentinţa a fost pronunţată după ce procurorii au reuşit să demonstreze că, la 8 noiembrie 2009, în jurul orei 23-00, în cazarma Batalionului 3 a unităţii militare 1001, dislocat în mun. Chişinău, str. N. Testimiţianu 31, între cei doi soldaţi s-a iscat un conflict.

Motivul conflictului s-a dovedit a fi indignarea învinuitului că victima, Andrian Vasile, şi-a permis să se culce în patul acestuia. După ce a încercat să-l trezească fără succes, atacatorul i-a aplicat victimei o lovitură cu muchia palmei în regiunea gâtului, după care militarul a decedat pe loc.

Potrivit raportului de examinare medico-legală, decesul soldatului a survenit în urma traumei vertebro-medulare a segmentului cervical, cu edem şi ischemie medulară progresivă ascendentă, dereglări de respiraţie, calificate ca vătămare corporală gravă.

Urmărirea penală a fost exercitată de Procuratura Militară Chişinău, cauza penală fiind expediată în instanţa de judecată la 20 ianuarie 2010.